Kategorier

2012-09-14 - Spanien

Resan över biscaya till Spanien gick jätte bra, bra vindar och hyfsat bra väder, dock mycket vågor men det kan väl aldrig vara helt perfekt. Första dagen gick bra, vi fick besök av delfinerna redan på kvällen och det var så jäkla häftigt! Det kom en hel flock emot oss och började leka, de simmade under båten och gjorde små piruetter i luften. Ena sekunden var dem på ett ställe och nästa sekun på ett annat och dem kommer med full fart mot båten och viker sedan undan då det är kanske ca en dm avstånd från delfinen och båten, helt otroligt att dem inte slår till i båten! Det gjorde hela kvällen och de resterande dagarna kom de tillbaka nyfiket igen. Jag, pappa och Pim fick även syn på en en val (troligen en pilotval, men vi är inte säkra) några meter från båten vilket också var otroligt häftigt, speciellt då de är väldigt sälsynta och det är inte många som har kunnat se dem.

Från första dagen till den tredje dagen hade temperaturen i vattnet ökat fyra grader och man kände att de förut mycket kalla vindar hade blivit ljumna. Det är nu resan börjar!






 


2 kommentarer:

  1. Ser himla mysigt ut! Vad roligt att det gått bra:)

    SvaraRadera
  2. Hej Linnea! Vilka upplevelser och bilder. Skönt att vind och segel varit med er på resan över till Spanien. Nu är det stor nedräkning till "D" startar sin resa. Vi har oxå haft vårt "lilla" äventyr i skogarna på landet, stora svampfynd och mer lär det bli. Hösten har bjudit på en härlig helg med med sol och ca. 15-18 gr. Inte illa. Må så gott och forts. vara rädda om er. Hälsa! Kram Ulirka L

    SvaraRadera