Kategorier

2013-01-08

Nu har vi varit i Bequia i fyra dagar och jag bara älskar den här lilla ön. Den är så sjukt vacker med all grönska (dock skulle det kunna regna lite mindre), trevliga människor, söta små souvenir affärer och sjukt god mat - har inte blivit besviken en ända gång.

I förrgår åkte vi på en liten rundtur runt ön med en taxichaufför med namnet Curtis. Han berätta lite om historien om ön och visade fina utsikter, främst över Admiralty bay. Han tog oss till en sköldpaddsfarms som togs hand av en västindier som bor här. Han räddar sköldpaddor och undervisar turister och skolbarn om vad vi gör med stränderna och corallreven, som gör att just 1av 3000 sköldpaddor överlever. Han hade hållt på i 35 år nu och brinner verkligen för det han gör, det var riktigt intressant!

Vi fortsätter att utforska matställen och här är favoritstället Coco's där dem specialiserar sig på fisk och skaldjur, vi åt hummer och rökta räkor, Mums!
Imorgon börjar skolan för mig dessutom, yeey!... 

Hoppas ni har det bra där hemma, saknar er!









2 kommentarer:

  1. ÅH, JAG VILL VARA KVAR MED ER. Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Hej Linneá! Igår räknade vi att det är 2 mån. till D kommer och hälsar på dig/er igen.Tänk vad tiden går. Härligt att höra att maten är så god. Några frågor igen; Hur ser en dag ut? Hur får du skolarbetet att fungera? Finns det några ungdomar i din ålder nu? Vad har du shoppat? Ja, det kan väl räcka för denna gång. Må så gott och vi tänker på dig och din fam. Kram från och U. M hälsar oxå.

    SvaraRadera