Kategorier

2013-02-20 - Grenada

Jag hade väääldigt rätt! Den här ön kom att bli en av mina favoriter, helt klart! Det är en riktig paradisö med hur mycket grönska som helst där det växer frukt, grönsaker, kryddor och nötter vilt. Vi har varit här ett tag nu, så vi har hunnit utforska den hyfsat bra. Vi tog en liten tour och besökte bl.a. annandale waterfall, vilket var jättefint men dock ganska turistigt, då de tog betalt för allt och det var "cliffjumpers", eller vad man nu ska kalla dem, som hoppade från vattenfallet för att få lite extra betalt. Vi besökte en "regnskog" (parkering med skog runtomkring) och apor och sedan besökte vi en kryddfabrik och ett romdestilleri. Det var trevligt osv. men jag hade hellre typ vandrat och gått på safari istället för att sitta i en bil och bara köra runt och bli trött, medan guiden försöker hinna med att visa allt som man åker förbi. Men man fick iallafall se något!






En dag åkte vi till Hog Island, där man bara ligger vid en liten ö med strand och en bar. Ganska mysigt faktiskt! Så fort vi hade ankrat träffade vi på en kille som heter William som ville göra rent våran båt. Det gick på ca 700 kr, så visst, det accepterade vi. I början var han en jättetrevlig kille men senare när han började slappna av med oss tog han för sig av allt, som t.ex. Öl, cigaretter, rom, lunch m.m. Tjatade om att han skulle få dricks av oss, "massooor med dricks!"... Han snackade om hur mycket han älskade vita kvinnor och vad han gjorde med dem på fritiden, skröt om sin "big banana", gav mig och mamma fotmassage... och ja... det blev lite obekvämt, så jag och mamma beslutade oss för att undvika honom så gått det gick. Efter första dagen snodde han tillochmed med sig en kökshandduk. Aja, nu har man lärt sig lite av en läxa iallafall.

Dagen efter var det en all-you-can-eat på stranden, vilket egentligen inte var en all-you-can-eat eftersom man fick betala för varje portion. Det var trevligt då man fick träffa massor med andra seglare och folk som var på semester.



 Om två dagar fyller lilla Pimsan 6 år, så då ska vi fira henne lite! Och sen under helgen drar vi vidare till Venezuela som kommer ta ca ett och ett halvt dygn. 

Ha det gott finingar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar